zondag 13 oktober 2013

Geef om jezelf!


Lieve mensen, afgelopen week was Rene Bernards weer te gast bij de wereld draait door. Meneer Bernards is kanker onderzoeker in het AvL. Hij stelt dat de techniek er al is om kanker per tumor te bekijken en hier de therapie op in te richten (waardoor veel kankersoorten in de toekomst veel beter te genezen zijn of chronisch worden), maar nog niet het geld om dit in de praktijk toe te passen.
Kanker krijgt de naam van de plek waar het is ontstaan en aan de hand daarvan wordt de behandeling ingezet. Maar de ene kanker is de andere niet. Er kunnen mensen zijn met precies dezelfde kanker, waarbij de ene persoon wel reageert op de behandeling en de andere persoon niet. Dat komt omdat eigenlijk geen enkele kanker hetzelfde is. Je eigen dna is immers ook in deze kankercellen aanwezig. Nu zijn ze in kankerland al best ver met dit onderzoek, en zijn ze in staat het dna van de kanker persoonsgebonden te ontcijferen en hier ook een persoonsgebonden therapie op te maken. Alleen er is niet voldoende geld om dit in de praktijk te kunnen toepassen. Om eerlijk te zijn vind ik het nog steeds teleurstellend dat in een land als Nederland er geen geld door de overheid beschikbaar wordt gesteld of dat zorgverzekeringen hier een verantwoordelijkheid in krijgen, maar met dingen belachelijk vinden verandert er ook niks. En zit ik in de nare werkelijkheid dat ik ziek ben, doodziek zelfs, maar dat er geen reguliere therapie beschikbaar is voor mij.

Dus ben ik een actie begonnen. Via het Antoni van Leeuwenhoek. Dit is waar meneer Bernards werkt, het geld is dan meteen op de juiste plek Omdat ik toch vind dat ik iets moet doen. Omdat ik vind dat wij als samenleving hier iets aan moeten doen. Omdat ik vind dat jij hier iets aan moet doen.

Lieve mensen, denk hier alsjeblieft over na. Ik ben het nu. Ik had nooit verwacht dat ik ziek zou worden. Zeker niet zo jong en niet zo erg. Nu ben ik het. Als ik het ben kan het ook iemand van jullie zijn... Jij kunt het de volgende keer zijn! Je partner kan het zijn, je kind kan het zijn! En wat als er dan geen geschikte therapie is? Het is echt hard nodig dat deze onderzoekers verder kunnen met dit onderzoek en sneller met oplossingen kunnen komen.

Vandaar dat ik jullie ALLEMAAL op roep om te doneren. Geef alsjeblieft! Geen geld hebben kan geen excuus zijn, want we hebben allemaal wel iets. Al is het een paar euro, sta op, doe iets! Help mij en help te voorkomen dat er slachtoffers blijven vallen. Ik ben het nu, de volgende keer kan jij het zijn...
Ga naar mijn actiepagina en geef!

https://actie.avlfoundation.nl/Geef-om-jezelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten